KOH LANTA, THAILAND

På ön Koh Lanta och Klong Dao Beach känner jag lugnet, det är tryggt och vänligt. Badet är härligt varmt, det är långgrunt och barnvänlig, här kan jag ta mina morgonpromenader längs den breda och 3 km långa stranden. Jag äter god och billig mat på den familjära restaurangen tar sedan en tuk-tuk till Saladan för att shoppa. På kvällen sätter jag mig på terrassen och läser en god bok och tittar ut över havet och den vackra solnedgången. Vill jag aktivera mig så får jag hjälp med att ordna en utflykt. Här trivs jag då jag slipper den stressande försäljningskommersen, höghushotell, brottslighet och prostitution. Här är det lugnt och skönt.

Bad

En mycket barnvänlig strand som är långgrund, bred och lång med fin sand. Där byggs sandslott, fångas krabbor, promeneras, spelas fotboll och beachvolley.

Utflyktsmål

Här finns mycket att göra och man får bra hjälp. Elefantridning, hyra vespa och utforska ön, besöka marknaden, snorkelturer och utflykter till andra öar m.m.