Nattliv

De flesta besöker Koh Lanta för stränderna, i stället för att ta del av kvällsunderhållningen, vilket kan vara ganska avslappnad. Faktum är att på de norra, familjeorienterade stränder, finns många turister glatt nerbäddad i sängen redan vid klockan 23:00.

Det lilla nattliv som finns är i allmänhet i linje med öarnas lättsamma strandkultur. När solen går ner, kommer de vackert upplysta bambu-hydd strandbarerna till sin rätt. Några få låtar, ljudet av vågorna och en vy över stjärnor är det som finns i underhållnings väg, även om några barer kommer att sätta upp fireshows eller levande musik under högsäsongen. Dessa platser har oftast gott om kuddar, paviljonger och till och med hängmattor för att du inte ska lämna dem så snabbt.

Av denna anledning brukar de som besöker öarna bara gå till sin närmaste strandbar. De är alla ganska lika, byggda av drivved, placerade med jämna mellanrum längs sanden och bemannas av Thai ”reggae boys” med bar överkropp, gitarrer och trummor, så det är oftast inte värt att gå mer än hundra meter från din bungalow för att hitta någonting annorlunda.

Men om du verkligen vill prova något annat, eller känner dig på humör för mer action, det finns ett par ”hotspots” på ön. Den första är i Phra Ae byn, längs huvudvägen bakom resortsen. Här hittar du det livliga Opium Bar, vars läckra och fräscha musik och personal drar en stor publik varje kväll fram till småtimmarna. Det finns andra barer längs samma sträcka också.

Long Beach’s Funky Fish Bar är populär bland utlänningar och har många fester, liksom Klong Nin Otto Bar, en bar större än genomsnittet, med ett biljardbord, DJs och ibland levande musik. Otto själv är en varm och vänlig värd. Klong Nin stranden har många av de populära barerna, så detta är också ett resmål värt att överväga om nattliv är din prioritering.

För underhållning med lokal prägel, kan du titta på några Thaiboxnings matcher på Lanta Stadium i Phra Ae. Matcher hålls varje vecka. Eller så kan du våga dig på att prova den lokala karaoken, för kulturella ändamål endast – de har troligen inte några engelska låtar.

I skrivande stund är Ibark, Koh Lantas enda ”nattklubb” – som endast öppnar för evenemang, uppe på toppen av en kulle och har varit vilande ett tag.

Din guide till Koh Lanta och Thailand