Koh Lantas norra stränder

De norra stränderna Kaw Kwang, Klong Dao, och Phra Ae (Long Beach) är alla långa, opåverkade sträckor av vit sand och turkost vatten, med de bästa förutsättningarna för simning. Eftersom de är närmast Saladan, den viktigaste inkörsporten till ön, har de också de bästa (mest utvecklade) anläggningarna, med ett stort utbud av butiker, dykskolor, restauranger, bagerier och barer. Dessa stränder hör till den mest populära och folkrika delen av ön.

Kaw Kwang och Klong Dao har mycket svagt sluttande sand och är därför populär bland familjer, särskilt de med små barn, även om Kaw Kwang är så grunt att man vid lågvatten måste gå ganska långt ut för att komma till vattnet. I allmänhet har alla stränder på Koh Lanta mycket tidvatten, vilket innebär att vattnet drar sig tillbaka ganska långt ut vid lågvatten (två gånger per 24 timmar) och kan täcka upp alla utom några få meter av sand vid högvatten (också två gånger per 24 timmar).

De flesta av orterna på dessa stränder har simbassänger, vilket också gör dem attraktiva för turister på paketresor. När du närmar dig den södra spetsen av Klong Dao, runt Holiday Villa, blir stranden smalare och ganska stenig.

Phra Ae (även känd som Long Beach) är Ko Lanta’s ”trendiga” strand, med en blandning av boutique resorter och grundläggande bungalows och är mer populär bland unga människor – de som också gillar det livliga nattlivet. Stranden i sig är lång och ganska karaktärslös, men det är bra att bada här.

Din guide till Koh Lanta och Thailand