Koh Lantas södra stränder

Koh Lanta – södra stränder. Ett perfekt ställe att spela Robinson Crusoe

Söder om Klong Nin stranden, har landskapet en mer robust karaktär och den fantastiska Ba-Kantiang Bay, Klong Jak, Ao Nui och Bamboo Bay rekommenderas för dem som gillar stränder med en vild sida. Alla är relativt små (jämfört med den norra delen av ön), och halvmåne-formade, med stöd av djungel och stora stenar. Dessa stränder är stt perfekt ställe att spela Robinson Crusoe.

Om du stannar på dessa stränder, känns det nästan som en annan ö. Du kommer att vara mycket mer isolerad – de som åker på paketresor brukar inte röra sig så mycket här nere. Såvida du inte bor i någon av den handfull lyxiga resorts, kommer det inte bli mycket att välja på när det kommer till mat och dryck, men varje bungalow område kommer att ha en egen restaurang och strandbar nära.

Av de södra stränderna är Kantiang Bay den mest populära och därmed den mest trafikerade. Här erbjuds det bästa valet av boende – från backpacker hyddor till det femstjärniga Pimalai Resort, samt mat och dryck i bästa kvalité. Vägnätet slutar vid denna strand: att fortsätta söderut är ibland en farlig resa, som tar dig längs branta grusvägar (4 hjulsdrift rekommenderas), vilket innebär Klong Jak och Bamboo Bay ligger öde året runt.

Om du letar efter riktig isolering kan du även besöka stränderna längst i söder på ön, i nationalparken på Cape Tanod.

Din guide till Koh Lanta och Thailand