Stränderna i mitten av Koh Lanta

Stränderna i mitten av Koh Lanta – Klong Kong, den steniga Klong Tob och Klong Nin – är mindre spektakulär när det gäller längd och kvalitet på sand, men ändå trevliga ställen att koppla av och simma. Dessa stränder i mitten av ön har mest prisvärda bungalows.

Klong Kong har förmodligen de mest prisvärda strandboendena på ön, med många olika sorters billiga bungalows – även om det av någon anledning inte åtnjuter samma party vibbar som Klong Nin längre söderut. Det finns flera små och trevliga strandbarer längs med stranden, men mest just på stranden och inte så mycket på huvudvägen. Stranden här är sluttande vit sand, men det finns flera klippiga områden i vattnet som gör simning vid lågvatten svårt.

Klong Tob är till stor del outvecklad, eftersom det är en av de få delar av ön där huvudvägen går längs vattnet, vilket skär av den direkta tillgången till stranden (fram till slutet av stranden i närheten av floden och Moonlight Bay Resort). Det är huvudsakligen en klapperstensstrand med lite sand och stora stenar. Huvuddelen av stranden används som en hamn av lokala fiskare.

Klong Nin är en lång, brant sandstrand (sanden drevs ännu högre av tsunamin) med stenar i vardera ände och backas upp av Koh Lanta’s berömda paraply träd (bai toey). Vågorna kan vara ganska höga, vilket är bra när man vill plaska omkring, men det är inte rekommenderat att simma långt ut om du inte är en bra simmare. Det har den högsta koncentrationen av bungalows och barer i backpacker stil, alla på gångavstånd till stranden. Det finns också ett litet centrum i byn med en stormarknad, caféer etc. inom gångavstånd från huvudvägen.

Din guide till Koh Lanta och Thailand